Jakie są nasze śmietany?

Nasze śmietany powstają z wysokiej jakości mleka ukwaszonego wyselekcjonowanymi, żywymi kulturami bakterii. Zamknięte w pojedynczych butelkach dojrzewają do odpowiedniego smaku i aromatu zyskując jednocześnie jednolitą gładką konsystencję. Bakterie fermentacji mlekowej są aktywne w produkcie przez cały okres przydatności do spożycia. Śmietany z OSM Łask są wyjątkowe, nie zawierają żadnych zbędnych dodatków.

Nasze śmietany mają charakterystyczny, tradycyjny, prawdziwie domowy smak. Znakomicie nadają się do sałatek, pierogów lub naleśników.

 

Jakie są nasze maślanki?

Pozyskujemy mleko krowie najwyższej jakości od lokalnych producentów – rolników z wieloletnim doświadczeniem. Mleko poddawane jest procesowi łagodnej pasteryzacji, dzięki czemu nie traci swoich walorów zdrowotnych i smakowych. Zawiera ono liczne wartości odżywcze - w jego skład wchodzą witaminy i pierwiastki mineralne. Maślanka w butelce powstaje w procesie ukwaszania mleka szlachetnymi kulturami maślankowymi. Maślanka truskawkowa jest lekkostrawna i nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego. Słodki smak zawdzięcza naturalnym dodatkom: truskawkom i niewielkiej ilości cukru. Maślanka naturalna w woreczku foliowym powstaje przy produkcji masła. Zawiera drobne grudki masła, posiada naturalną lecytynę i jest lekkostrawna.